Huippu-urheiluortopedi Lasse Lempaisen leikkauspöydällä alppihiihtäjälupaus Giovanni Franzoni

Italialaisen maailmancup-alppihiihtäjä Giovanni Franzonin hamstring-vamma leikattiin keskiviikkona 18. tammikuuta Suomessa.

Lehdistötiedote, 19.1.2023, klo 16.30

Takareisivamman leikkasi ortopedian erikoislääkäri Lasse Lempainen Pihlajalinnan Turun toimipisteessä.

– Olen tyytyväinen, että tulin Turkuun ja Pihlajalinnaan. Nyt keskityn kuntoutukseen, jotta olen kunnossa taas ensi kaudella. Loukkaantuminen toki harmittaa, mutta onneksi kuntoutuksessa on mukana huipputiimi, Giovanni Franzoni sanoo.

– Leikkaus sujui hyvin. Potilaan lisäksi myös Italian alppimaajoukkueen lääkäri, Umberto Ferri oli tyytyväinen, Lasse Lempainen sanoo.

Kuntoutus on tiimityötä, jota tehdään yhdessä urheilijan oman lääkärin Ferrin, fysioterapeutin, personal trainerin ja Lasse Lempaisen kesken. Italian alppimaajoukkueen lisäksi Umberto Ferri on Inter Milanin nuorten joukkueen lääkäri.

Giovanni Franzoni on 21-vuotias alppihiihtäjälupaus, joka voitti miesten kokonaispistekilpailun alppihiihdon Eurooppa-cupissa kaudella 2021–2022.

Franzoni on menestynyt erityisesti supersuurpujottelussa, ja Eurooppa-cupin lisäksi hän on kerännyt voittoja myös nuorten MM-kilpailuissa.

Ortopedi Lasse Lempainen on erikoistunut alaraajojen hoitoon. Hän on operoinut lukuisia huippu-urheilijoita, erityisesti jalkapallon maailmantähtiä kuten Ronald Araujon, Ousmane Dembeleen, Sergi Robertin ja Leonardo Spinazzolan.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Urheiluortopedi Lasse Lempainen, p. 040 595 3921
Tuula Lehto, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja p. 040 588 5343, [email protected]

Lasse Lempainen Giovanni Franzoni
Giovanni Franzoni ja Lasse Lempainen.