30.11.2016 Pihlajalinna ostaa rekrytointiyritys MediApu Oy:n

Pihlajalinna Oyj:n tytäryhtiö Pihlajalinna Terveys Oy on sopinut ostavansa nykyisiltä henkilöomistajilta koko MediApu Oy:n osakekannan. MediApu on oululainen rekrytointipalvelu, joka rekrytoi lääkäreitä kuntiin suoriin työ- ja palkkasuhteisiin. Kauppa tulee voimaan 30.11.2016. MediApu jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä.

Pihlajalinna tavoittelee kaupalla merkittävää vahvistusta yhtiön lääkärirekrytointiin ja tukea yhtiön sote-ulkoistushankkeisiin. MediAvun asiakkaat ovat muun muassa kuntia ja kuntayhtymiä. MediAvun palveluilla kunnat säästävät rahaa korvaamalla kalliit vuokralääkärit sitoutuneilla ja pysyvillä virkalääkäreillä. Palvelun ansiosta ylilääkärit vapautuvat rekrytointityöstä. Työnantajana ja palkanmaksajana MediAvun rekrytoimille lääkäreille toimii aina kunta. Yhtiön kautta on tarjolla yli 110 kuntatyönantajan toimipaikkaa eri puolilla Suomea.

Pihlajalinnan rekrytointitiimi odottaa innostuneesti MediAvun kanssa alkavaa yhteistyötä.

”Saamme vahvistusta olemassa olevaan toimintaamme niin maantieteellisesti kun sisällöllisestikin”, sanoo Pihlajalinnan rekrytointijohtaja Teija Santala. ”Yritystemme toisistaan poikkeavat maantieteelliset toimintaympäristöt tulevat tukemaan hienosti laajentumisstrategiaamme. Myös erilaiset arjen toimintamallimme tuovat molemmille yrityksille mittavaa lisäarvoa. Saamme riveihimme innostuneen ja innovatiivisen ammattilaisten porukan, joka tulee täydentämään mainiosti omaa rekrytointitiimiämme.”

”MediAvulla on lupaavat tulevaisuudennäkymät ja yhtiön laajentunut liiketoiminta vaatii tukevia harteita taakse ja nyt niitä on saatu. Yhteenliittyminen ja siitä saatava synergia Pihlajalinnan kanssa tulee suuresti vahvistamaan toimintamahdollisuuksiamme suomalaisen lääkäreiden suorarekrytoinnin parissa”, iloitsee MediAvun toimitusjohtaja Juha Virolainen. ”Olen iloinen kotimaisesta ostajasta ja siitä, että yrityskaupan jälkeenkin verot maksetaan Suomeen.”

Lisätiedot:

Joni Aaltonen, yrityssuunnittelujohtaja, Pihlajalinna Oyj, 040 524 7270, [email protected]
Teija Santala, rekrytointijohtaja, Pihlajalinna Oyj, 040 582 9111, [email protected]
Juha Virolainen, toimitusjohtaja, MediApu Oy, 0400 847 626, [email protected]