12.2.2019 Kuusiolinna Terveys neuvottelee alihankintasopimuksen päättämisestä Attendon kanssa

Kuusiolinna Terveys on aloittanut neuvottelut alihankintasopimuksen päättämisestä Attendon kanssa. Asia käsiteltiin Kuusiolinna Terveyden hallituksen kokouksessa 12.2.2019.

Kuusiolinna Terveys on Pihlajalinnan sekä Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin omistama yhteisyritys, joka tuottaa alueen sosiaali- ja terveyspalvelut. Attendo on tuottanut alihankintana palvelut Alavudella sijaitsevaan Pelimanni-hoivakotiin.

Länsi-Suomen aluehallintovirasto päätti viime viikolla keskeyttää Attendo Pelimannin toiminnan väliaikaisesti. Toistaiseksi toiminnasta vastaa Kuussote-kuntayhtymä. Attendo vuokrasi koko henkilöstön kuntayhtymän käyttöön, ja lisähenkilöstöä vuokrattiin myös Kuusiolinna Terveydeltä. Yhtään asukassiirtoa ei jouduttu tekemään, vaan asukkaat jäivät samoihin tiloihin.

Pelimanni aloitti toimintansa 8.1.2019. Yksikkö tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja kevyemmin tuettua palveluasumista ikäihmisille.

Alavus, Kuortane, Soini ja Ähtäri kuuluvat Kuussote-kuntayhtymään. Kuussote vastaa alueella sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisestä ja toimii tilaajana. Kuusiolinna Terveys Oy vastaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuotannosta. Pihlajalinna omistaa yrityksestä 51 prosenttia ja Kuussote-kunnat omistavat loput 49 prosenttia.