5.4.2017 Henkilökuntaa osakkaiksi Pihlajalinnan uusiin lääkärikeskuksiin ja sairaaloihin

Pihlajalinna tarjoaa hoitohenkilökunnalle ja lääkäreille mahdollisuuden ryhtyä omistajiksi osaan uusista, ympäri Suomea perustettavista lääkärikeskuksista. Uudella toimintamallilla Pihlajalinna haluaa palauttaa paikallisuuden yksityiseen terveydenhuoltoon. Kun lääkärikeskuksia pyörittävät yritykset rekisteröidään paikkakunnille, joilla ne toimivat, ne maksavat veronsa paikallisesti.

”Kuntatoiminnassamme olemme perustaneet yhteisyrityksiä kuntien kanssa. Tämä kumppanuusmalli on ollut menestys, ja nyt haluamme tuoda saman mallin uusiin lääkärikeskuksiimme”, sanoo Pihlajalinna-konsernin toimitusjohtaja Aarne Aktan. Aikoinaan paikalliset lääkärikeskukset syntyivät, kun joukko lääkäreitä perusti yrityksen ja palkkasi henkilökuntaa avustamaan heitä. Yritysostojen ja alan ketjuuntumisen vuoksi lääkärikeskusten työntekijät eivät enää omista näitä yhtiöitä. ”Me haluamme kääntää tätä kehitystä, sitouttaa henkilökuntaa ja tuoda uusiin toimipisteisiin Pihlajalinnalle tyypillistä yrittäjähenkeä”, Aktan sanoo.

Tavoitteena on pitää osakkaaksi pääsyn kynnys niin matalana, että myös hoitohenkilökunnalla on mahdollisuus lähteä omistajaksi. Jokainen uusi lääkärikeskus tulee olemaan oma osakeyhtiönsä. Näin jokaiseen lääkärikeskukseen voi tulla eri omistajat. Osakkuutta tarjotaan paikkakuntakohtaisesti avainhenkilöstölle koulutukseen ja taustaan katsomatta. Osakkaat saavat omistuksensa suhteessa osuuden yrityksen mahdollisesta voitosta. Henkilöstölle tarjottavaa osuutta ei ole päätetty, mutta se on alustavasti arvioituna noin viidennes kunkin yrityksen osakekannasta.

”Uskomme, että tarjoamamme tasavertainen kumppanuus toimii meille myös rekrytointivalttina uusilla paikkakunnilla”, sanoo Pihlajalinnan lääkärikeskusten ja sairaaloiden liiketoimintajohtaja Ville Remes. ”Me haluamme tarjota henkilöstölle mahdollisuuden saada oma osuutensa menestyksestä. Työstämme samalla mallia nykyisen henkilökuntamme palkitsemiseen ja kannustamiseen.”

Pihlajalinna laajentuu yli 10 uudelle paikkakunnalle ympäri Suomea ensi vuoden loppuun mennessä. Samalla se siirtää Dextra-lääkäriasemat ja -sairaalat Pihlajalinna-brändin alle.