Pihlajalinnan leikkaustoiminta Uudellamaalla laajenee – Pihlajalinna Tilkka palvelee koko Etelä-Suomea

Pihlajalinna laajentaa leikkaustoimintaansa Uudellamaalla vastatakseen kasvaneeseen kysyntään. Jatkossa Pihlajalinna Tilkassa Mannerheimintiellä tehdään laajasti pehmytkirurgisia leikkaustoimenpiteitä, joilla palvellaan asiakkaita entistä kattavammin koko Etelä-Suomen alueella.

Lehdistötiedote, 29.3.2023, klo 10.15

Tilkan sairaala on Suomen puolustusvoimien entinen keskussotilassairaala, joka sijaitsee Mannerheimintiellä Helsingissä. Toiminnan laajentamisen myötä Tilkkaan Pihlajalinna operoi jatkossa leikkaustoimintaa kahdessa toimipisteessä Etelä-Suomessa. Pihlajalinna Pikku Huopalahdessa suoritetaan ortopedisiä ja käsikirurgisia leikkauksia ja Pihlajalinna Tilkassa tehdään laajasti gastrokirurgisia, plastiikkakirurgisia, gynekologisia, urologisia ja korva-nenä-kurkkualueen toimenpiteitä.

– Leikkaustoimintamme Pikku Huopalahdessa on ollut vahvassa kasvussa, ja palveluvalikoiman laajentamiselle on ollut selkeä kysyntä asiakkaiden keskuudessa. Laajentamalla leikkauskapasiteettia uuteen toimipisteeseen vastaamme kasvaneeseen kysyntään ja palvelemme niin yksityisiä, työterveys- kuin vakuutusasiakkaitamme entistä laajemmin koko Etelä-Suomen alueella, kertoo Etelä-Suomen aluejohtaja Anna Artto.

– Toimintamme kiinnostaa paitsi asiakkaitamme, niin selkeästi myös alan asiantuntijoita. Olemme saaneet tuttujen asiantuntijoidemme lisäksi osaavaan joukkoomme hienon lisän uusia eri erikoisalojen asiantuntijoita, Artto jatkaa.

Nopeasti leikkaushoitoon jonottamatta

Pihlajalinna Tilkassa tehdään niin akuutteja kuin kiireettömiäkin leikkaustoimenpiteitä sekä vakavista sairauksista johtuvia leikkauksia.

– Leikkaustoimintamme keskittyy pehmytkirurgiaan. Toimenpiteet vaihtelevat syöpäleikkauksista kiireettömämpiin korjausleikkauksiin. Toimintaamme ohjaa periaate, että leikkauksiin tulee päästä nopeasti ja jonottamatta, Artto sanoo.

Pihlajalinna Tilkassa myös lapset ja lapsiperheiden erityistarpeet on otettu huomioon.

– Lapsiperheitä ajatellen leikkaustoiminnassamme on kiinnitetty erityishuomiota niin viihtyisiin ja toimiviin puitteisiin kuin eheän hoitoketjun vaalimiseen. Tilkan toimipisteemme on myös helposti saavutettavissa niin julkisilla kulkuneuvoilla kuin omallakin ajoneuvolla, ja pysäköintitilaa löytyy sekä pihasta että pysäköintihallista, Artto kertoo.

Pihlajalinna Tilkka käynnisti toimintansa maaliskuun 2023 lopulla. Tilkassa työskentelee lähes 40 terveydenhuoltoalan ammattilaista. Aiemmin Tilkassa toimineet ihotauti- ja verisuonikirurgian sekä laserhoitojen yksiköt ovat muuttaneet Pihlajalinnan Pikku Huopalahden toimipisteeseen ja silmätoiminnot Dextran toimipisteeseen Munkkivuoreen.

– Tilkka on vanha idyllinen sotilassairaala. Leikkausosastolla on kauniit, valoisat ja rauhalliset tilat. Lähdemme liikkeelle kahdella leikkaussalilla, ja tavoitteena on kasvattaa volyymia ja laajentaa toimintaa entisestään, Artto kiteyttää.

Lisätiedot:
Anna Artto, aluejohtaja, Pihlajalinna Etelä-Suomi
p. 050 598 6950, [email protected]

Tuula Lehto, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja
p. 040 588 5343, [email protected]

Pihlajalinna Tilkka
Mannerheimintie 164
00300 Helsinki
Avoinna ma–pe 7.00–20.00
Pihlajalinna Tilkka

Pihlajalinna Tilkka