11.9.2018 Riikka Moilanen lopettaa Pihlajalinnan palveluksessa

Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtajana toiminut Riikka Moilanen ei jatka Pihlajalinnan palveluksessa tästä päivästä lähtien. Moilasen puhe Oulun kaupunginvaltuustossa maanantaina 10.9.2018 ei vastaa Pihlajalinnan arvoja. Yhtiön arvot ovat eettisyys, energisyys ja ennakkoluulottomuus.

”Emme voi hyväksyä sitä, että Pihlajalinnassa työskentelevä johtaja puhuu apua tarvitsevista ihmisistä kuten Moilanen puhui kaupunginvaltuustossa”, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen. ”Sairauksista ja elämäntilanteesta riippumatta jokaisen ihmisen elämä on arvokas ja ihmisarvo on loukkaamaton kaikissa tilanteissa.”

”Keskustelimme Riikan kanssa asiasta sekä maanantai-iltana että tänä aamuna, ja päädyimme yhdessä siihen, että hän ei jatka tehtävissään Pihlajalinnassa”, Aaltonen sanoo.

Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Pihlajalinnan strategisista hankkeista vastaava johtaja Juha Rautio, joka aloittaa tehtävässään heti.

Pihlajalinna tuottaa muun muassa päihde- ja sosiaalipalveluja kuntaulkoistuksissaan, joissa yhtiö huolehtii yhdessä kuntakumppaniensa kanssa noin 80 000 suomalaisen sosiaali- ja terveyspalveluista. Yhtiön päihde- ja sosiaalipalvelujen tavoitteena on saada apua tarvitsevat mahdollisimman varhain avun piiriin ja ennaltaehkäistä ongelmia oikea-aikaisilla ja helposti saavutettavilla palveluilla.

Pihlajalinna on suomalainen sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalvelujen tuottaja. Sen palveluksessa on noin 5900 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista ympäri Suomea.