4.1.2022 Pihlajalinna vastaa mielenterveyspalvelujen asiakasmäärien kasvuun Mielen huoli -linjalla

Pihlajalinna on avannut 1.1.2022 valtakunnallisesti toimivan Mielen huoli -linjan, jonka kautta asiakas saa ensivaiheen apua ja hänet ohjataan oikea-aikaisesti ja nopeasti avun piiriin. Pihlajalinnan mielenterveyspalvelujen kysyntä on kasvanut viime aikoina voimakkaasti valtakunnallisen trendin mukaisesti. Mielen huoli -linja on suunniteltu helpottamaan ja nopeuttamaan asiakkaan pääsyä ammattiavun piiriin. Linjan kautta asiakas saa juuri hänelle sopivaa tukea yksilöllisesti ja viiveettä.

Mielen huoli -linjassa asiakkaan ottaa vastaan lyhytterapiakoulutuksen saanut sairaanhoitaja, joka suunnittelee yhdessä asiakkaan kanssa hänelle sopivan hoitopolun Pihlajalinnan mielen hyvinvoinnin palveluissa. Asiakas voi saada akuuttia keskusteluapua Mielen huoli -hoitajalta, jatkaa suoraan lyhytterapiaan tai pidempikestoisiin hoitoihin.

‒ Mielen huoli -linjaan on helppo ottaa yhteyttä ja asiakas pääsee ammattilaisen antaman avun piiriin ilman pitkää jonotusta, sanoo Mielen huoli -linjan tiimijohtaja Marika Pöyri-Pirkola.

Linjan käytössä on myös psykiatrian erikoislääkäri, jonka vastaanotolle hoitajien on mahdollista ohjata asiakas konsultaatiota varten. Asiakas hyötyy Mielen huoli -hoitajan ja psykiatrian erikoislääkärin tiiviistä yhteistyöstä. Kustannukset pysyvät maltillisina asiakkaan näkökulmasta, kun erikoislääkärin työn osuus pysyy hoitajavetoisen yhteistyön ansiosta mahdollisimman pienenä.

Pihlajalinnan asiakkaat voivat ottaa yhteyttä Mielen huoli -linjaan arkisin klo 7‒18 soittamalla numeroon 010 312 023 (hinta pvm/mpm). Asiakas voi myös varata suoraan puhelin- tai videoajan kartoituskäynnille valitsemalleen Mielen huoli -hoitajalle Pihlajalinnan verkkoajanvarauksesta.

Lue lisää Mielen huoli -linjasta verkkosivuiltamme.