27.6.2019 Yksinpurjehtija Tapio Lehtinen saapui Suomeen – Pihlajalinna tukemassa matkaa ja terveyttä

Yksipurjehtija Tapio Lehtinen saapui pitkältä purjehdukseltaan Kauppatorin rantaan torstaina iltapäivällä. Lehtinen osallistui Golden Globe Race 2018 -kilpailuun, jossa purjehdittin maailman ympäri. Saapuessaan Harmajan majakan kautta Helsingin kauppatorille Lehtinen teki Asteria-veneellään perinteisen lipputervehdyksen Helsingin kaupungintalolle.

Lehtisen matka maailman ympäri kesti yhteensä 322 päivää, ja purjehduksella hyödynnettiin 60 vuotta vanhaa teknologiaa. Edellinen vastaava purjehdus tehtiin vuonna 1968. Lehtinen on purjehdushistorian kuudes ihminen, joka on kiertänyt maapallon yksin, ilman varuste- ja muonatäydennyksiä tai moderneja apuvälineitä.

Pihlajalinna tukemassa terveyttä

Pihlajalinna on ollut mukana tukemassa Lehtisen matkaa. Pitkä purjehdus oli rankka koetus myös fyysisesti. Ennen kisaa Pihlajalinnan asiantuntijat varmistivat, että Lehtisellä on paras mahdollinen terveys purjehdukseen. Pihlajalinnan liikuntalääketieteen erikoislääkäri Klaus Köhler teki Lehtiselle urheilijan terveystarkastuksen ja varmisti, että terveydentila kestää matkan.

Pihlajalinnan ja Lehtisen yhteistyö jo vuonna 2017, kun Pihlajalinnan brändi uudistui ja ensimmäisen Kauan eläköön elämä -mainosfilmi tehtiin. Mainoksissa esitettiin aitoja tarinoita ihmisistä, arjen sankareista, jotka ovat korvaamattomia suurelle ihmisjoukolle mutta jotka eivät välttämättä itse tiedä sitä.

Videolle kuvattiin aitoja tilanteita, joissa nämä arjen sankarit yllätettiin. Tapio yllätettiin HSK:lla, kun nuoret purjehdusharrastajat kiittivät häntä vuosien työstä purjehduskulttuurin edistäjänä ja nuorten tukijana.

Klaus Köhlerin lisäksi Tapiota oli Harmajalla vastaanottamassa Pihlajalinnan edustajina aluejohtaja Riia Siivikko ja Kauppatorilla Urheiluklinikan vastuulääkäri Petteri Kousa.

Pihlajalinna onnittelee lämpimästi upeasta purjehdussuorituksesta!

Tapio Kauppatori