7.12.2020 Pihlajalinnan sydänoirepalvelu laajenee Seinäjoen seudulle − apua maksuttomasti ja turvallisesti

Huolta aiheuttavien sydänoireiden selvittelyyn tarkoitettu Pihlajalinnan puhelin- ja mobiilipalvelu on nyt käytettävissä myös Seinäjoen seudulla. Sydänoireita ei kannata jäädä potemaan yksin kotiin, sillä palvelusta saa maksuttoman hoidontarpeen arvion turvallisesti. Palvelu tuotetaan yhteistyössä Sydänsairaalan kanssa, joka tarjoaa potilaille tarvittaessa erikoissairaanhoidon palveluja.

Sydänoirepalvelu on tarkoitettu aikuisten kiireettömien rytmihäiriö- ja rintakiputuntemusten tai muiden sydänperäisiksi epäiltyjen oireiden selvittelyyn. Sydänoireiden selvittelyn voi aloittaa joko asioimalla sairaanhoitajan kanssa Pihlajalinnan terveyssovelluksessa tai soittamalla Pihlajalinnan hoitajapuhelimeen. Hoitajan kanssa asiointi on maksutonta.

– Epidemia-aikana palvelu tarjoaa turvallisen kanavan, jonka kautta voi kysyä huolta aiheuttavista sydänoireista matalalla kynnyksellä ja josta saa ohjauksen oikealle hoitopolulla. Sairaanhoitaja voi ohjata asiakkaan etälääkärin vastaanotolle, jonne pääsee heti. Mikäli lähetekriteerit julkiseen erikoissairaanhoitoon täyttyvät, jatkotutkimukset ja -hoito järjestyvät yhteistyössä Sydänsairaalan kanssa, kuvaa Pihlajalinnan aluejohtaja Minna Ristiniemi.

Palvelun tarkoituksena on nopeuttaa ja parantaa sydänhoidon saatavuutta sekä myös vähentää päivystyspalvelujen kuormitusta. Mahdollisen sydänsairauden aikainen toteaminen tekee hoidosta sujuvampaa ja edistää potilaan pärjäämistä arjessa.

Sydänsairaala ja Pihlajalinna solmivat aiesopimuksen yhteistyöstä keväällä 2019. Yhteistyön tavoitteena on sujuvoittaa sydänpotilaiden hoitoon pääsyä, vastata väestön ikääntymisen aiheuttamiin haasteisiin ja hillitä kustannusten kasvua. Helmikuussa avattu sydänoirepalvelu oli ensimmäinen yhteistyönä tuotettu julkisen ja yksityisen rajapinnat ylittävä palvelu. Palvelu on ollut aiemmin käytössä Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla.

Lisätietoja:
Minna Ristiniemi, aluejohtaja, Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa, Pihlajalinna
[email protected]
p. 040 901 3457