12.3.2018 Pihlajalinna ostaa Doctagon-terveyspalveluyrityksen

Suomen suurimpiin sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajiin kuuluva Pihlajalinna ostaa Doctagon Ab:n koko osakekannan sen nykyisiltä omistajilta. Kauppa toteutetaan Doctagon Ab:n omistajille suunnatulla Pihlajalinnan uusien osakkeiden annilla.

Doctagon on suomalainen, voimakkaasti kasvava terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa henkilöasiakkaiden lääkäripalveluja, työterveyspalveluja, henkilöstöpalveluja sekä julkisen sektorin lääkäri- ja konsultointipalveluja. Doctagon on panostanut vahvasti digitaalisiin palveluihin. Sillä on kaksi lääkärikeskusta, Helsingissä ja Turussa.

”Doctagon on erinomainen lisä Pihlajalinnan toimintaan. Yhtiön kehittämän kuntien vastuulääkärimallin vaikuttavuudesta on vahvaa näyttöä. Malli on Pihlajalinnalle selvä kilpailuetu, ja se luo merkittävää laajentumispotentiaalia”, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen. ”Lisäksi Doctagon on merkittävä toimija kaksikielisissä kunnissa.”

”Doctagon on aina arvostanut paljon laatua, yhteistyötä ja innovaatioita. Olemme vakuuttuneita siitä, että arvomme tulevat säilymään ja kehittymään vahvasti osana Pihlajalinnaa. Doctagonin aikaisemmat omistajat ja johto haluavat osana Pihlajalinnaa edelleen edistää yhteistyötä julkisen sektorin kanssa ja kehittää palveluja kaksikielisillä alueilla”, sanoo Doctagonin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi.

Pihlajalinnalla on yhteensä noin 80 yksityistä lääkärikeskusta, sairaalaa, hammasklinikkaa ja asumispalveluyksikköä ympäri Suomea. Lisäksi yhtiö tuottaa neljässä isossa kuntaulkoistuksessa kymmenien tuhansien ihmisten kaikki sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelut. Pihlajalinnassa työskentelee noin 4800 työntekijää ja lähes tuhat ammatinharjoittajaa.

Pihlajalinna toimii vain Suomessa ja maksaa kaikki veronsa Suomeen. Yhtiön pääkonttori on Tampereella. Yhtiö on listattu Helsingin pörssissä, ja noin 90 prosenttia sen osakkeista on kotimaisessa omistuksessa. Pihlajalinnan liikevaihto oli 424 miljoonaa euroa vuonna 2017. Doctagonin 30.9.2017 päättyneen tilikauden liikevaihto oli noin 17 miljoonaa euroa.

Suunnatussa osakeannissa tarjottiin merkittäväksi 2 006 989 uutta osaketta 15,00 euron osakekohtaiseen merkintähintaan. Annettavien uusien osakkeiden määrä vastaa noin kymmentä prosenttia Pihlajalinna Oyj:n kaikista osakkeista ennen uusien osakkeiden antamista.

Lisätietoja:
Joni Aaltonen, toimitusjohtaja, Pihlajalinna, 040 524 7270
Stefan Wentjärvi, toimitusjohtaja, Doctagon, 040 844 2066