5.4.2017 Pihlajalinnan asemat Tampereen terveyskeskusvertailun kärjessä

Pihlajalinna-konsernin Omapihlaja-terveysasemat sijoittuivat kärkeen Tampereen kaupungin tekemässä kilpailukykyselvityksessä. Ykkössijalle sijoittui Omapihlaja Kehräsaari ja toiseksi Omapihlaja Hervanta.

Selvityksessä otettiin huomioon laatu, jonotusaika ja terveysaseman vaihtosuhde. Omapihlaja Kehräsaari oli paras sekä laadussa että jonotusajan lyhyydessä. Omapihlaja Hervanta taas oli ykkössijalla vaihtosuhteessa. Vaihtosuhde tarkoittaa terveysasemalle tulleiden ja sieltä lähteneiden terveysaseman vaihtajien suhdetta suhteutettuna aseman vastuuväestöön.

”Kehitämme määrätietoisesti toimintatapojamme tehokkaammaksi ja arvioimme jatkuvasti omaa työtämme”, kertoo Omapihlajan vastaava lääkäri Pertti Asikainen Omapihlajien menestyksen syistä. ”Ajattelemme toimintaamme asiakkaan eli kuvitteellisen ’Maijan’ näkökulmasta. Kysymme usein, mitä Maija tästä ajattelisi. Kun saamme terveysaseman arjen sujumaan, meillä on energiaa ja resursseja palvella asiakkaita silloin, kun he apua tarvitsevat.”

Asikainen kiittää myös Tampereen kaupunkia yhteistyöstä. ”Meillä on aina ollut hyvä vuoropuhelu kaupungin kanssa.”

Pihlajalinnan perustajan ja hallituksen puheenjohtajan Mikko Wirénin mielestä vertailu antaa hyvän esimerkin siitä, mihin valinnanvapaus parhaimmillaan johtaa. ”Kymmenen vuoden kokemuksella voidaan todeta, että valinnanvapaus on selvästi parantanut tamperelaisten terveyskeskuspalvelujen saatavuutta”, Wirén sanoo. ”Toisin kuin julkisessa keskustelussa usein väitetään, asiakkaitamme ovat nimenomaan paljon palveluja käyttävät. Näin olemme saaneet luotua pitkäjänteisiä ja hyviä hoitosuhteita.”

Linkki kilpailukykyselvitykseen: http://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/terveysasemat/palvelut/vaihtaminen/kilpailukyky.html

Lisätietoa:
Pertti Asikainen, Omapihlajan vastaava lääkäri, 0400 339 803